serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

En julhälsning från Anki

En hälsning från Anki:
Mitt liv förändrades den dagen jag ”vaknade” och förstod att jag hade del i hur jag själv skapade livet. Jag sögs in i en värld av andlighet, terapi, psykologi, filosofi mm. För 32 år sen fanns inte samma utbud som idag (inget internet), så man var glad när man hittade böcker, terapiformer, kurser, utbildningar mm som man upplevde främjade ens utveckling. I allt detta hittade jag till Institutet för Psykoterapi där man verkligen fick finnas, med känslor, tankar, kropp och själ, man var i grupper och gick enskild terapi. Den upplevelsen blev viktig för mig samtidigt som jag läste psykologi, behandlingsarbete och pedagogik på Malmö Högskola (idag Universitet).
Terapin blev en väg att gå där jag lärde mig om iscensättningar och hur genomlevandet av känslor förändrade och förlöste de mönster som hindrat mig i livet. Det blev med den ingångspunkten jag skapade SER-terapeututbildningen. Sen 1994 har jag jobbat som terapeut och haft grupper, kurser och 2002 började jag utbilda i regressionsterapi och sedan 2005 även i SER-terapin.

På alla platser/lokaler jag och utbildningen varit har jag alltid försökt skapa en varm och välkomnande energi. Många som går i grupperna upplever att de känner sig som ”hemma” här, och längtar oftast tillbaka till tiden de var i utbildningen och i ”sin grupp”. En del att skapa ett välkomnande klimat är att dekorera för julen. Bjuda på julgott och en mysig stämning.

Jag har alltid varit en julnörd och älskat samvaron, färgerna, glittret och ljusen. Jul för mig har varit olika genom åren. När jag var yngre var den förknippad med förväntningar, förväntningar på att få mysa och titta tv (jag är i generationen där detta var en ynnest), äta godis och mat och framför allt julklapparna. När jag blev äldre blev det också roligt att ge julklappar, jag var barnsligt förtjust i att göra julkalender med små paket till min dotter. Känslan av att förlänga julens förväntan och spänning. Det är nog många med mig som gillar samma med tanke på att detta blivit en hel industri med julkalendrar för vuxna.
En period när jag mådde sämre så var själva julafton förknippat med lite stress, man ska ju alltid vara glad på julafton och social. Julen är ju förknippat med att man har en familj, släkt, vänner eller partner man kan fira med. Det kan sen inte vara vilken släkt, partner eller familj som helst utan det ska vara gemytligt, kärleksfullt, harmoniskt. Hur många har det? Släktingen som ständigt ska påpeka: Har du inte mött någon än (till den som är singel)? När ska vi se barn hos er då? (till de som kanske inte vill eller kan få barn). Har du inte fått jobb än, mm. ”Finn fem fel” - personen som alltid lyckas trycka på just den ömma punkten.

Sen finns det dem som inte gillar julen eller att julen är förknippat med smärta, sorg och ensamhet. Jag har haft tur att ha en familj där man firar tillsammans, har trevligt, äter gott och trivs med varandra, men till dem som inte har det önskar jag att ni denna jul går till den organisation eller sällskap som anordnar jul för alla att kunna komma till. Sitt inte ensam om du inte vill eller behöver.

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
varma hälsningar Anki

Tillbaka
Pusha