serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

En värdecheck från Marion

Innehåller ett erbjudande till dig, värt upp till 640 kr.
Nästa utbildare att presentera är Marion Falk. Marion vill ge dig en gåva: Du får en värdecheck på 20% på vårens kortare kurser. En gåva värd mellan 200 - 640 kr. Vill du ta del av denna värdecheck som du kan använda när du anmäler dig till vårens kortare kurser, då skickar du ett mail till oss: info@serterapi.se. Märk mailet med ”värdefulla Marion”, skriv ditt namn och din mailadress så skickar vi dig ett mail tillbaka med din värdecheck. OBS! Du förbinder dig inte till något när du tar del av värdechecken, separat anmälan till dessa kurser krävs.

En hälsning från Marion:
För mig är livet ett spännande och kreativt äventyr. Jag är väldigt nyfiken till min natur och vill gärna prova olika saker och möjligheter. Jag har satt i gång många projekt, till exempel när jag arbetade som bildlärare på ett vårdgymnasium och eleverna fick använda Dunkers kulturhus och de utställningar som fanns där. De fick syn både på konsten och sig själva genom olika ingångar och uppgifter. Vi arbetade också över ämnesgränserna. Allt handlar om att hitta vägen genom kreativitet.
Att i lagom doser utsätta sig för det som man är rädd för eller det som känns svårt. Här kan man hitta ingången till sig själv, den nyckel man behöver. Det behövs också ett vittne till processen, en person man kan känna sig trygg med. Det är utmanande att möta sitt inre jag, och den inre sanningen. I Bildterapi arbetar man med att gestalta det som dyker upp, i samtalet mellan klient och terapeut, och det klienten vill arbeta med, det kan vara genom färg, lera eller annat material. I bilderna finns en berättelse som bara bildskaparen känner till. I drömmarna som Freud kalla ” en kungsväg till det undermedvetna” finns också symboler bilder och sammanhang. De kan också målas och bearbetas genom en kreativ process.

På SER- Akademin använder vi skapandet i kombination med teori. Här finns också en utveckling för dig som individ och genom samarbete med de andra kursdeltagarna. Har arbetat med undervisning på många olika sätt allt från Folkhögskola, gymnasium och andra utbildningar. Arbetar som bild och symbolterapeut med mottagning i Lund. Har även stor erfarenhet att arbeta med personer med funktionsvariationer och missbruksproblematik.
Bild och Symbolterapeut med steg 1 i psykoterapi. Utbildad vid Niarte Bildinstitut och Symbolon hos Åke Högberg. Utbildning i Imagework hos Dina Glouberman i England och under flera år arbete med drömmar hos Ole Vedfelt. Verksam keramiker med verkstad i Helsingborg.

Julen känns som om den kommer med ett krav och samtidigt en förväntan av gemenskap och samhörighet. Jag har tillbringat många jular bland dem jag älskar mest, min familj, och jag har också varit själv under julen och upplevt hur det känns. Alla förväntningar skapar någon typ av stress, positiv eller negativ. Kanske finns det också en längtan efter något. För två år sedan satte jag mig på tåget och åkte till Järvsö. Min son och hans familj körande bil från Stockholm. Jag var först på plats så min uppgift var att handla och laga mat tills de kom. Ute var det snö och det lyste från ett skidspår utanför fönstret. Äntligen var vi där tillsammans. När vi ätit gick vi ut och gjorde en stor härlig snögubbe. Vi gjorde också snölyktor som vi sen kunde tända och titta på när vi kom in. Jag hade så klart papper och kritor med mig så barnen kunde vara kreativa när de hade lust.

Vi var ute på fjället och körde i de snötäckta backarna, eller i längdspåret. Elvira nästan 5 år lärde sig åka med slalomskidor och Linnea 3,5 år åkte pulka och tränade på knappliften. Naturen och snö av kristaller som reflekteras av ljuset, något man kan kalla magi i dess ursprungligaste form, det gör mig lugn och tacksam över livet. Liksom barnen och familjen och att få vara tillsammans.

I år väntar vår familj på ett nytt litet barn som är planerat att komma den 24 december. Så i år vet vi inte riktigt hur vår jul kommer att bli. Vi längtar och önskar att allt skall gå bra. Jag står standby för att ta hand om de andra 4 barnen när det är dags.
Önskar er en RIKTIGT FIN JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Marion Falk

Tillbaka
Pusha