serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

Lucka 2. Julklappstips

I dessa tider så är det nog många av oss som går i julklappstankar. Hur mycket ska julklappen få kosta, vad ska man köpa till någon som har allt, vad ska man ge? Många av oss vill gärna ge, det känns bra i våra hjärtan. Vi på SER-akademin har sammanställt några julklappstips som vi alla kan ge och vi hoppas att ni blir inspirerade!

VAD ÄR FÖRSTÅELSE TILL DIN FIENDE: Vad menar vi med det? Varför ska man ha förståelse för en fiende, kanske någon som vill en illa? Är förståelse samma som att ursäkta beteendet eller förlåta sin fiende? Nej det är inte detta vi menar på Akademin. Att förstå sin fiende är viktigt för att kunna vara förberedd och hantera på andras beteenden. Du kanske behöver en förståelse kring varför människor gör som de gör, hur de har blivit så mm. Mycket börjar i barndomen, den förståelsen har gjort att man exempelvis inte längre får slå sina barn i Sverige eller behandla dem illa på olika sätt. Din fiende har kanske något att lära dig? Där kan man behöva titta på sina egna iscensättningar och mönster, varför umgås jag eller stöter ihop med dessa personer som gör eller gjort mig illa. Kanske jag behöver lära mig gränssättning. Har personen något jag själv har dvs är det en skugga av mig? ….

VAD ÄR EMPATI: Empati är inte bara något vi känner utan också något vi GÖR. Vi SER och försöker förstå den andre, om vi ser att den andre behöver hjälp kan vi sätta våra egna behov åt sidan och finnas där. I empati så färgas vi inte av vårt eget som vi gör i sympati, där vi lätt projicerar våra egna behov på den andre.

VAD ÄR KÄRLEK TILL DIG SJÄV: Ja lite av allt det som stå ovanför. Att ha förståelse, empati med sig själv. Vara självsnäll. Ge dig själv uppmärksamhet och respekt.

Varma hälsningar i en kall tid Anki Persson och Annelie Thelin

Tillbaka
Pusha