serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

Utlottning bokpaket från Bertil

UTLOTTNING:
Bertil vill idag lotta ut ett bokpaket till någon av våra följare. Bokpaketet innehåller Lysa med eget ljus, Det terapeutiska mötet, Kroppen i psykoterapi.
För att deltaga i utlottningen så märk ett mail ”Värdefulla Bertil” och maila det till oss. Uppge även din mail och ditt telefonnummer så att vi kan nå dig om det blir du som har turen att vinna. Du kan deltaga i utlottningen till fredag den 20 december och vinnaren meddelas på mail.

Tips! Till dig som redan har Bertils böcker i din bokskatt, var med i utlottningen ändå och ge böckerna till en vän, en fin gåva att ge den man vill göra något gott för.

En hälsning från Bertil:
Om några veckor är det 50 år sedan jag började arbeta som psykolog, 1972. Varför kan man förstås undra. Men jag minns hur min pappas verkstad var en knutpunkt för samtal. Där satt många och pratade länge om livet och det som förevar. Jag satt också där som liten. Kanske var det min första skola i samtalet. Inget konstigt utan mer att just samtala. Sedan fanns förstås de mer oklara sambanden. En önskan att förstå de vuxna och mig själv. Vara värdefull för dem. Vara värd att bli älskad, att förstå vad som är viktigt Men så tydligt tänkte jag inte då. Mina tankar var förstås ett barns tankar. Min undran ledde med tiden till Lunds universitet och psykolog utbildning och psykoterapeut kompetens.

1972 började jag arbeta på en slutenvårds klinik för tonåringar. Med tiden sedan i öppenvård för psykiatri, först för vuxna sedan i barnpsykiatri. Efter 20 år blev jag privatpraktiserande och har så fortsatt. Under den tiden utvecklades EFB och tankarna kring iscensättning som en viktig del av psykoterapi i samverkan med Nenne Holm. Ett antal år arbetade jag också med kvalitetsarbete för företag och organisationer. Sedan länge undervisar jag på SER akademin där mina och Görgen Olssons böcker kommer till användning.

Så var det detta med julen.
Jag inser att jag är privilegierad. Julen var en tid av förväntan och glädje i min barndom.
Men: jag vet av erfarenhet i arbetet hur julen kan vara en tid av rädsla på grund av tex missbruk och våld. Eller en tid av stor ensamhet och utanförskap. Kom ihåg dem som inte har det så lätt i denna tid, utan kanske till och med svårt.
En julgåva till mindre lyckligt lottade kan ha en mycket stor betydelse!
God Jul på er alla och jag önskar er allt gott!

Bertil Gyllensten
Leg Psykolog Leg Psykoterapeut

Tillbaka
Pusha