serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

november 2020

Vad är personlig utveckling? Ett stort brett område men syftet är att se sig själv i relation till andra. Se vad man själv skapar kring sig. I relationer är man ALLTID med och skapar, fast man kan tycka att felet var helt den andres. Personlig utveckling är att flytta fokuset från andra och börja se sig själv. Se sig själv och sin bakgrund för att kunna förstå sin nu situation och gå framåt utan en massa onödiga konflikter och drama.

Är du som läser detta intresserad av att påbörja din ”resa”, din personliga utveckling, så finns det flera sätt att gå till väga.
Man kan ex börja läsa självhjälpsböcker, lyssna på poddar, det finns många bra. Man kan även börja med meditationer för att titta inåt för att möta sig själv.
Sen kan man också gå i terapi. Vem som helst kan gå i terapi. Man behöver inte ha ”bekymmer eller problem”, man kan få insikter om sig själv fast man mår bra. När man bestämt sig för att gå i terapi så finns det många olika typer av terapi både inom den vetenskapliga psykologin men det finns även terapi i den alternativterapeutiska världen.

SER-terapi heter terapiformen vi bedriver, den ligger inom båda områdena. Och detta gör SER-terapin unik. Vi jobbar med känslor och iscensättningsperspektivet som en grund. Men fast vi inriktar oss på känslor så utesluter vi inte det kognitiva, medvetandegörandet. Det är en del av iscensättningen. Vi medvetandegör, genomlever känslor och skapar nya sätt att agera.
SER-terapeuten använder samtalet, regressioner, vårt inre bildspråk/våra symboler, drömmar, Efb-andning, ser anknytningsmönster mm. Allt för att medvetandegöra och för att känna/nå känslor.

Under kommande månad kommer vi att ge dig blänkare om SER-terapi, och SER-terapi är svårt att beskriva, den måste få upplevas. Därför kommer vi ge dig värdecheckar på de olika verktygen som finns i SER-terapin så att du kan få prova vår terapiform.
Och om inte denna typ av terapi passar just dig så finns det massor av andra terapiformer. Våga prova olika för att hitta den rätta för dig. För det ÄR värt det och DU är värd det. Ge dig själv detta som julklapp.

Boktips för dig som vill börja med att läsa en självhjälpsbok: Lysa med eget ljus, B.Gyllensten & G.Olsson.

2020-11-30 09:12
2020-11-30 09:12

Avslappning
Varmt välkomna till vårt Decemberevent som startar idag. Vi börjar med en ljudfil till dig som vill ha en avkopplande stund och förhoppningsvis ett fint möte med dig själv. Vi önskar dig en god lyssning och en riktigt fin 1.a advent. Lyssna och följ oss på Youtube

2020-11-29 01:00
2020-11-29 01:00

Välkomna till Akademin för SER-terapis julkalender som startar 1 advent. Varje dag fram till julafton kommer vi vara aktiva på Instagram och Facebook och dela med oss av erbjudanden till er i form av värdecheckar, ljudfiler med avslappning, inre resor, guidade meditationer. Våra vinnare från vår ”Ängel” tävling kommer presenteras, vi drar kort från vår änglakortlek till er och mycket mer.

Tagga gärna en vän som inte får missa dessa erbjudande, värdecheckar, inre resor, meditationer mm.
Vill du ta del av julkalendern i förväg? Signa upp dig för våra nyhetsbrev och få vår julkalender samlat veckovis. På så sätt missar du inga viktiga erbjudande.

2020-11-25 01:00
2020-11-25 01:00
2020-11-19 13:46
2020-11-19 13:46

Den här uppsatsen ”How to gro old” grundar sig i mina egna tankar om mitt åldrande. Jag är nu mitt i livet. Jag har sista halvan av livet kvar. Hur kommer den sista halvan att vara och kännas? Jag hade många rädslor och förutfattade meningar innan jag började skriva.
Vad har du för tankar, rädslor och fördomar inför åldrandet? Vad är det som skrämmer dig mest?
Min största rädsla är att jag ska dö innan jag dör. Att jag ska sluta leva och njuta av livet, eftersom jag har fastnat i mitt åldrande och bara kan se förluster och det negativa. Rädslor och negativa förväntningar på det mentala planet är inte alltid verkligheten.
Jag vill acceptera och ta åldrandet med jämnmod samt behålla en positiv attityd. Det är inte hur man har det utan hur man tar det.

Erik Erikson, Maslow och chakrasystemet är överens om att vi har en inre drivkraft som medför att man kan utvecklas livet ut. Att bli dem vi är ämnade att vara, känna att vårt liv är meningsfullt, ger glädje till oss själva och andra.
Uppsats av SER-terapeut Ann-Sofi Larsson How to grow old

2020-11-17 01:00
2020-11-17 01:00

Följ oss på Facebook och på Instagram

Gilla vår Facebook sida och dela vårt änglainlägg så att vi når ut till alla våra fina vardagsänglar!
Tävling: Finns det någon i din närhet som är änglalik? Någon som har ett stort hjärta och gör gott för andra? Nominera hen och kanske blir det denne som vi uppvaktar med ett fint gåvopaket. Bland nomineringarna väljer vi ut tre änglar som får detta paket. Nomineringar emottages tom 23/11-2020.
Skicka ett mail till info@serterapi.se med ängelns namn, ditt namn och en beskrivning varför du tycker denne person är en ängel. Märk ditt mail med ”Min ängel”. De utvalda änglarna presenteras på våra sociala medier under december månad. Lycka till!

2020-11-10 11:41
2020-11-10 11:41