serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

november 2021

Vi behöver vara mer snälla mot varandra, allt för ofta hör vi om att människor bara bryr sig om sig själva, är elaka mot varandra och inte respekterar varandra. Att vara snäll mot någon kan uttrycka sig på massor av olika sätt och att vara snäll betyder olika för oss alla.
Att vara snäll och att göra någon glad gör oss själva glada, och det sätter i sin tur i gång kroppen att producera viktiga hormoner som får oss att må bra. Så att göra något snällt för någon annan ger i sin tur belöning till en själv. Vilken fin och fantastisk spiral av att göra gott i världen, både för andra och för sig själv.

Vad blir du glad av? Vad skulle du kunna glädja någon annan med?
I dag skulle vi vilja utmana dig som läser detta inlägg att göra något snällt för någon annan, se denne bli glad för att sedan känna efter i dig själv vad som händer med dig i din kropp?

2021-11-30 01:00
2021-11-30 01:00

Känslor. De kan vara så bubblande, magiska och härliga. De kan berusa oss och fylla oss med energi och entusiasm. Men sedan kan de också vara smärtsamma, olidliga och dränerande. De kan få oss att må väldigt dåligt, de kan få oss att gå ifrån vårt sanna jag så att vi inte känner igen oss. De kan få oss att göra dumma och taskiga saker mot andra och mot oss själva. Smärtan en känsla väcker kan vid vissa tillfällen kännas som om vi är på väg att dö. Känslor kan skapa ett stort lidande för oss i livet. Därför har vi sedan barnsben tränat oss och hittat strategier för att tränga undan dem. Vi vill inte kännas vid detta lidande vilket är fullt förståeligt. Vem vill lida? Det vill ingen göra, så därför hittar vi sätt att slippa. Vi hittar en strategi som hjälper oss att trycka bort den smärtsamma känslan.
Men känslorna vill berätta något för oss så de pockar på uppmärksamhet jämt och ständigt. Och desto mer vi tränger undan dem och inte vill kännas vid dem, desto mer uppmärksamhet vill de ha.

Hur möter du dina känslor? Undviker du dem? Har du lätt att känna känslor? Är du ängslig av dig? Styr känslorna dig? Är du trygg med att känna känslor? Är du medveten om vilka strategier du använder för att hantera dina känslor?

Genomlevandet av känslan!
På Akademin för SER-terapi inriktar vi oss på känslorna och vi ser dagligen människor som är i process att bryta sina mönster. Vi finner stort värde i att låta känslorna få ett rum där de kan uttrycka sig och få genomlevas. Känslan laddas då ur, behoven medvetandegörs och nya vägar att hantera saker på framträder.

Vi ser genom levandet av känslor som det allra viktigaste i vår terapiform. Det är i genom levandet som den verkliga förändringen i våra liv sker. Erfarenheten i att känna och vara i kontakt med känslorna gör att vi mår så mycket bättre, vi blir lugnare när vi låtit känslan få klinga av, vi kan lättare se vad vi behöver när vi inte styrs av våra känslor. För om känslorna inte får finnas, om de trycks undan, så styr de oss, mer än vi kan tro.

Varför har vi känslor i luckorna i julkalendern?
Det finns forskning på våra känslor. Forskningen visar att våra känslor talar samma språk världen över, men forskningen går isär när det kommer till hur många grundkänslor vi har. På SER-akademin jobbar vi utefter den modell som visar på att vi har 9 grundkänslor. Dvs, glädje, nyfikenhet, förvåning, ilska, rädsla, skam, sorg/ledsamhet, äckel och avsmak. Varje grundkänsla kommer med nyanser, ett spektrum av olika känslor med samma grund.

Som vi tidigare nämnde så ser vi genomlevandet av känslan som det allra viktigaste, men det tillsammans med att veta känslans information, gör att man lättare vågar möta den smärta det innebär med genomlevandet. Nu vill vi ge denna information vidare till er som vill ta del av den, så att ni kan förstå vad känslan har att säga för att sedan våga möta jobbiga känslor. I vår julkalender, kommer vi därför att ha luckor där känslorna får komma fram och där vi beskriver dem var för sig och vilken information känslan vill ge till dig. Hoppas du känner att du får nytta av dessa “känsloluckor”, det är vår intention att hjälpa och skapa medvetenhet.

2021-11-29 01:00
2021-11-29 01:00

Julen står för dörren. December månad ligger framför oss med allt vad det nu innebär. För vissa är detta en månad och en högtid som väcker glädje och harmoni. Andra kanske inte känner så mycket utan ser detta som en månad lik alla andra, sen finns det de som känner sorg eller rädsla för att fira jul. Sorg känner man kanske för att man har mist någon man håller kär, kanske är det första gången man ska fira jul utan denna person. Rädsla kanske den person känner som skall fira jul och vara ledig med en våldsam partner, någon kanske känner rädsla för att en person blir aggressiv av julsnapsen.
Det är verkligen med blandade känslor vi firar jul, det är med blandade känslor vi tar oss an december månad. Oavsett vad vi känner för julen så finns den där omkring oss vare sig vi vill det eller ej. Julen väcker känslor.

På Akademin för SER-terapi så riktar vi oss mot känslorna, och när vi riktar oss mot dem och genomlever dem så är vanligt att det väcker minnen bakåt i tiden, ibland så långt tillbaka som till vår barndom. Idag vill vi ge er en inre terapeutisk resa som riktar sig mot din barndom och hur du upplevde julen som barn. I denna terapeutiska resa får du möta dina inre barn i olika åldrar och blicka tillbaka på din barndoms jular.
Vi önskar dig en fin lyssning och en riktigt fin 1:a advent.

2021-11-28 01:00
2021-11-28 01:00

I morgon så är det dags för uppstart av vårt december event: Julkalendern 2021.
Vår intention med vår julkalender är att dela med oss av kunskap och förståelse kring varför det är viktigt att ta hand om sin personliga utveckling och hur man ökar sin medvetenhet. Medvetenhet i sig är otroligt läkande och kan vi på något sätt ge någon form av helande till er som följer oss så hade det gjort oss väldigt, väldigt glada.
I julkalendern kommer du få ta del av information om både personlig utveckling och om vår verksamhet, vi kommer presentera våra lärare, du kommer få erbjudande och värdecheckar, vi kommer ha utlottningar med fina priser, vi kommer ha budskapskort, vi bjuder på ljudfiler med inre terapeutiska resor mm.
Vi önskar, tror och hoppas att du kommer bli inspirerad och ha glädje av det vi vill ge dig i form av denna julkalender och det hade gjort oss väldigt glada om du hade velat tagga, dela och hjälpa till att sprida våra luckor med kunskap och erbjudanden.
Vi önskar dig en riktigt fin december månad och att den blir så som du önskar att den skall bli.
Varma kramar från oss alla på SER-akademin

2021-11-27 01:00
2021-11-27 01:00

Att uppleva inre bilder och att vara i kontakt med sitt inre bildspråk är en värdefull gåva till oss själva. Det finns dem som säger att de inte kan uppleva inre bilder, men alla kan!
Detta vill vi berätta mer om för er i form av en ljudfil som du kan lyssna på.
Vår intention med denna ljudfil är att väcka din nyfikenhet för dig själv, dina symboler och bilder samt väcka ett intresse för din personliga utveckling. Ljudfilen är även avsedd som en hjälp (till dig som har svårt att uppleva inre bilder) inför våra kommande ljudfiler i årets julkalender. Detta för att alla som har intresse skall kunna ta del av de terapeutiska resorna utan att något hindrar eller stoppar.
Vi önskar dig en trevlig lyssning!

2021-11-26 01:00
2021-11-26 01:00

Nu är det snart dags för 2021 års julkalender!
*Erbjudande och rabatter på kurser och utbildningar.
*Presentation av SER-akademin
*Utlottningar
*Ljudfiler med terapeutiska resor
*Gratis föreläsning
*Vi ger decemberkänslorna ett rum
*Budskapskort
*presentation av våra julänglar från änglatävlingen
Vi är tillbaka detta år med SER-akademins julkalender. Förra året hade vi en väldigt fin uppslutning och fick stor uppskattning så därför känns det extra kul att få möjligheten att göra detta event ytterligare ett år. Vi startar på första advent för att sedan ge dig gåvor och glimtar från vår verksamhet varje dag, vi hoppas på att kunna berika och inspirera dig till din personliga utveckling och väcka en medvetenhet i dig och vad du kan göra för dig själv där du är i ditt liv just nu.
Du kommer att kunna följa detta event på Facebook, Instagram, via våra nyhetsbrev och på vår hemsida. Vill du signa upp för nyhetsbreven så du är säker på att inte missa något så skriv upp dig på vårt nyhetsbrev.

2021-11-19 01:00
2021-11-19 01:00