serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

Att lyssna eller se på

mar
01

I vår terapi, utbildning och kurser arbetar vi med att möta vårt sårbara jag, våra "jobbiga" känslor, och hur vi iscensätter i vårt liv. Iscensättningen handlar om hur vi hamnar och skapar olika situationer där känslor väcks och återupprepande mönster träder fram.
Här hittar du en liten föreläsning som enkelt förklarar vad vi menar med iscensättningar...

dec
21

Lucka nr 21: Iscensättningar
Iscensättningar, livets egen terapimetod. Detta verktyg som är ett av de viktigaste inom vår terapiform. Att förklara iscensättningar i skrift är otroligt svårt men vår intention är att alla ska kunna ha möjlighet att börja se och förstå detta begrepp, därför bjuder vi er idag på en föreläsning där ni kan höra utbildningsansvarig Anki Persson prata om och förklara hur en iscensättning skapas och hur den sedan återskapas genom livet.
Varmt välkomna till en föreläsning med själ och hjärta!

dec
19

Söndag och 4e advent. Var befinner du dig i livet just idag? Har du möjlighet att ta en liten stund för dig själv och lyssna på dagens ljudfil?
Idag bjuder vi på en ljudfil som är inspirerad av Charles Dickens ”En julsaga”. Klassikern som många av er säkert sett vid juletid någon gång i livet och har ni inte det så finns det en uppsjö av varianter på detta verk.
I ljudfilen du få ta del av så är det DU som blir huvudperson i denna julsaga. Du kommer få resa i tiden och möta de olika andarna, precis som i sagan och filmen. Hoppas och önskar dig en riktigt fin lyssning på denna variant av Julsagan.

dec
12

Tredje advent är här, vad gör ni på en dag som denna?
Vissa av er kanske jobbar, vissa kanske vilar, motionerar, julbakar, ja sysselsättningarna kan vara många och väldigt varierande. Skulle det vara så att ni har en stund över idag och vill ta hand om er på insidan så har ni möjlighet att lyssna på denna ljudfil som vi idag vill ge till er som tycker det är intressant och spännande. Dagens ljudfil – Vinterslottet, tar dig till en plats inom dig där du får möjlighet att låsa upp stängda dörrar. Stängda delar av dig själv som du kanske inte är riktigt medveten om att dem finns.
Ha en riktigt fin tredje advent och vi önskar dig en fin lyssning!

dec
05

Från det vi var barn så har vi gått ifrån oss själva, våra känslor och våra behov. Vi avvek från den väg vi var ämnade att gå. Detta var helt nödvändigt för oss, nödvändigt för alla, vi måste avvika och uppleva ”fel” väg för att vi skall förstå ”den rätta” vägen. Har vi inte upplevt fel kan vi inte veta rätt.
Att hitta hem, att finna sin sanna sunda väg, vägen dit går genom vår kropp och att vara här och nu. I denna ljudfil vill vi ge dig en här och nu upplevelse och ett möte med din kropp och dina behov.
Med detta önskar vi en trevlig lyssning och en riktigt fin söndag i advent!

nov
28

Julen står för dörren. December månad ligger framför oss med allt vad det nu innebär. För vissa är detta en månad och en högtid som väcker glädje och harmoni. Andra kanske inte känner så mycket utan ser detta som en månad lik alla andra, sen finns det de som känner sorg eller rädsla för att fira jul. Sorg känner man kanske för att man har mist någon man håller kär, kanske är det första gången man ska fira jul utan denna person. Rädsla kanske den person känner som skall fira jul och vara ledig med en våldsam partner, någon kanske känner rädsla för att en person blir aggressiv av julsnapsen.
Det är verkligen med blandade känslor vi firar jul, det är med blandade känslor vi tar oss an december månad. Oavsett vad vi känner för julen så finns den där omkring oss vare sig vi vill det eller ej. Julen väcker känslor.

På Akademin för SER-terapi så riktar vi oss mot känslorna, och när vi riktar oss mot dem och genomlever dem så är vanligt att det väcker minnen bakåt i tiden, ibland så långt tillbaka som till vår barndom. Idag vill vi ge er en inre terapeutisk resa som riktar sig mot din barndom och hur du upplevde julen som barn. I denna terapeutiska resa får du möta dina inre barn i olika åldrar och blicka tillbaka på din barndoms jular.
Vi önskar dig en fin lyssning och en riktigt fin 1:a advent.

nov
26

Att uppleva inre bilder och att vara i kontakt med sitt inre bildspråk är en värdefull gåva till oss själva. Det finns dem som säger att de inte kan uppleva inre bilder, men alla kan!
Detta vill vi berätta mer om för er i form av en ljudfil som du kan lyssna på.
Vår intention med denna ljudfil är att väcka din nyfikenhet för dig själv, dina symboler och bilder samt väcka ett intresse för din personliga utveckling. Ljudfilen är även avsedd som en hjälp (till dig som har svårt att uppleva inre bilder) inför våra kommande ljudfiler i årets julkalender. Detta för att alla som har intresse skall kunna ta del av de terapeutiska resorna utan att något hindrar eller stoppar.
Vi önskar dig en trevlig lyssning!

dec
24

Julens nyckel - Text av Annelie Thelin

Syftet med denna text är att ge hopp och kraft till dig som på något sätt vill göra en förändring i livet. Det går att bryta mönster och skapa den förändring du vill ha i ditt liv. Och det är bara DU som kan göra det.

Låt inte ditt förflutna styra dig, tro inte att du är hjälplös. På något sätt så går det. På Akademin för SER-terapi så har vi den stora äran att få ta del av många människors livsvägar och öden. Vi följer människors processer och ser fantastiska resultat av förändring i deras liv. De har alla en sak gemensamt, viljan att bryta mönster.

Med dessa ord önskar vi alla på SER-akademin dig en riktigt god jul och ett gott nytt år.
Annelie, Anki. Marion, Bertil, Cecilia och Mia.

Här kan du läsa om Julens Nyckel skriven av Annelie Thelin.

Här kan Du kan du lyssna på en text skriven och uppläst av Annelie Thelin.

dec
20

Lucka 20 - 20 december
Varsågod! En ljudfil innehållande en inre terapeutisk resa till dig. I den här resan möter du ditt inre barn. Möten med sig själv är alltid spännande, hoppas du får en fin, insiktsfull lyssning.