serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

Drömmar

jun
25

Drömbearbetning i SER-terapin är en väg att nå både gamla och nya undangömda känslor.

”Våra drömmar ljuger inte. De använder sanning som enkelt hjälpmedel för att hjälpa oss att förstå oss i strävan av att vara mänskliga. Hur vi än bygger upp vårt försvar kommer sanningen i en situation att ärligt framläggas i vår dröm” (Använd dina drömmar, Ullman & Zimmerman 1996).

Ullman och Zimmerman ser på drömmar ur ett större perspektiv. Det är inte enbart dagsrester utan tillbakablickar från tidigare händelser eller bortträngda minnen som kan uppdagas i en dröm. Med deras syn på drömmar får min dröm en mening, att det finns en orsak till att den berör mig så mycket.

”Mamma! Nu drömde jag det igen och jag gjorde som du sa.
Jag gick fram till den onda tanten i drömmen och kramade henne.
Och vet du vad. Hon blev till en liten flicka som log tillbaka mot mig!”
Carina 9 år (från min dagbok)

(Drömmar - Uppsats av Carina Carlsson SERvt14)

okt
04

En två dagars kurs för alla som vill förstå sina drömmar. Inga förkunskaper krävs!
I denna två dagars kurs får du lära dig hur du själv kan tolka dina drömmar, du får lära dig vad symboler i drömmen står för hos just dig. Drömmen är alltid ”din egen” och ingen kan tolka den förutom du eftersom du ”äger” dina symboler. I den här kursen kommer du få kunskaper i hur du blir din egen drömtolkare. Se vidare datum, pris mm

okt
24

Vi alla drömmer...flera gånger per natt, men det är inte alltid vi minns våra drömmar. Lustigt nog så är det oftast när vi har mycket omkring oss som vi minns minst och när vi kommit ur den hektiska perioden (eller jobbiga perioden) då brukar drömmarna vara starka och vi minns dem klarast. Precis som psyket tycker "hon har nog med information att smälta och bearbeta så det räcker med det, vi suddar drömmen". "Hm nu verkar hennes iscensättningar lugna ned sig då kan vi köra på med lite information igen" dvs då minns vi drömmarna igen.