serterapi.se

Terapi
Utbildningar
Föreläsningar
Kurser

Terapeuter

Terapeuter utbildade på Akademin för SER terapi

Flera av terapeuterna tar även samtal per telefon och video. Se på respektive terapeut.
Varje terapeut ansvarar självständigt för sin verksamhet samt för sina tjänster. Priserna för terapin kan variera eftersom varje terapeut själv har sin prissättning. Akademin för SER terapi har ingen del i eller kontroll över deras sätt att bedriva sin verksamhet eller terapi. Terapeuterna kan även ha andra utbildningar och terapiformer.

Vi har behandlingsansvars försäkring (behandlings skadeförsäkring) och följer sekretesslagen.
(S) (E) = går just nu den utbildningsnivån
ser-19cm_300.png
SER = Diplomerad SER terapeut = Diplomerad samtals - EFB och regressionsterapeut (gått steg 1, 2 och 3)
R= Diplomerad regressionsterapeut (gått Steg 1)

Anki Persson SER
Terapeut

Att möta det som ÄR i nuet genom att se sina iscensättningar, tillåta sig att finnas med sina känslor gör en fri från mönster och beteenden som begränsar och skadar en själv men också andra ibland. Det krävs mod att möta och se sig själv...jag kan hjälpa dig att finna modet i en trygg miljö. Välkommen till en terapi med själ och hjärta. Jag handleder även SER terapeuter och tar gärna emot andra utbildade terapeuter i handledning.

även Telefon och Videosamtal för nuvarande och gamla klienter o deltagare
Dunkärrsgatan 2, Ramlösa
Helsingborg
Skåne län
042-213600
Anna Finnborg SER
Terapeut

Våra känslor är inte farliga, ändå springer vi halvt ihjäl oss för att undvika dem. I mötet med mig hjälper jag dig att hitta modet och tiden att möta det som är du, dina känslor och dina behov. Med hjälp av samtal, visualiseringar och att öva på att känna in dig själv, din kropp och dina känslor kommer du i terapiprocess med mig förbättra relationen till dig själv och våga vara den du egentligen är. Det där sanna jaget, guldet inom dig, som du under alla år gömt bakom mängder av masker och fasader. Varmt välkommen att höra av dig för ett första samtal där vi tar reda på om jag är rätt person för just dig!

även Telefon och Videosamtal
Värdecheck gäller inte hos mig
Örebro
Örebro län
0708457008
Anna Sundkvist Kräutner SER
Terapeut

Är du redo förändring för att må bättre? Tillsammans kan vi prata om vad som gör att du inte mår så bra som du skulle vilja. Du kanske har gamla mönster som du upprepar gång på gång och som hindrar dig i din utveckling. Relationer som inte fungerar optimalt. Är ovan att sätta dig själv i första rummet, ta plats och tycka att du är viktig. Osäker på vem du egentligen är? Du kanske upplevt något traumatiskt i livet som gör att du inte kan leva livet fullt ut. Jag är närvarande och lyssnar aktivt på dig för att undersöka vad just du behöver hjälp med. Jag ser fram emot att möta dig! ♥

även Skype o Teams
ask4life, Pilgården 1
Karlstad
Värmlands län
070-30 80 602
Anna Ödegaard SER
Terapeut

Behöver du någon som lyssnar och hjälper dig att förstå det du upplever? Vill du förändra din självbild och bli den du är ämnad att vara - dig själv! Händelser som inträffade för länge sedan kan fortfarande ha stor påverkan på ditt liv idag. Terapin hjälper dig att möta upp en känsla istället för att undvika den. Du lär dig att sätta kärleksfulla gränser för dig själv och andra. Vi träffas på plats eller på Skype. Varmt välkommen !

även Telefon och Videosamtal
Vegagatan 20, (Linnéstaden)
Göteborg
Västra Götalands län
0708-405985
Anneli Blanckenfjell SER
Terapeut

Behöver du någon som lyssnar med närvaro och förståelse och som speglar dina känslor och tankar? Känner du att du har fastnat med dig själv eller dina relationer och inte kommer vidare? Jag, som SER-terapeut har verktygen som kan vara till din hjälp för att hitta svaren inom dej. Tillsammans kan vi hitta det som du behöver ta hand om för att finna harmoni och gå framåt I livet.

även Telefon och Videosamtal
Karl Gustavsgatan 22 (Vasastan) och Hältorp 338 Alafors
Göteborg
Västra Götalands län
070-2498499
Annelie Thelin SER
Terapeut

Ibland så känns livet övermäktigt. Man har så många frågor och så lite svar. Varför blev det så här? Varför händer detta mig om och om igen? Vad är meningen med allt som händer mig? Hur går jag vidare? Hur ska jag hantera denna situationen? Gör jag rätt val? Och om jag påstår att du har dessa svar inom dig, vad tänker du då? Jag hjälper dig att hitta dina svar. För det är verkligen så att de finns där, inom dig. Men när livet pågår för fullt så är det inte lätt att ensam hitta svaren. Men tillsammans hittar vi dem.

även Telefon och Videosamtal för nuvarande och gamla klienter o deltagare
Dunkärrsgatan 2, Ramlösa
Helsingborg
Skåne län
042-213600
Carina Johansson SER
Terapeut

I min egen livsresa har jag fått uppleva hur utvecklande det är att möta sitt inre i terapi. Jag har alltid haft ett brinnande intresse av att få veta mer om vad det är som påverkar oss människor och vad man kan göra för att utvecklas och har därför gått olika utbildningar under åren 1989 – 2009 inom psykologi och samtalsterapi. Sen 2009 har jag arbetat med klienter i terapi och får vara med att dela livsresor och utveckling.

Videdalsvägen 65B
Malmö
Skåne län
0703-518551
Catharina Eriksdotter SER
Terapeut

Känner Du att Ditt liv eventuellt går i svartvitt, tyngt av oro, ångest och prestationskrav? Vill Du istället leva Ditt liv i färg, i balans och fyllt av kreativitet? Med hjälp av regression, visualisering, kan Du genomleva gamla minnen från bl a barndomen som hindrar Dig från att komma i kontakt med Ditt eget ”Sanna Jag”. Symbol- och bildterapi är ytterligare hjälpmedel. Välkomna

även Telefon och Videosamtal
Förlandavägen 697
Fjärås
Hallands län
0768- 49 55 38.
Jeanette Nilsson SER
Terapeut

Har du behov av att få prata? Har du svårt att hitta balansen i ditt liv och i dina relationer? Upplever du att ditt liv är stressfyllt och har svårigheter att bryta dina beteendemönster? Känner du känslor som oro, ångest och ensamhet? Jag som SER-terapeut lyssnar och leder dig att nå dina minnen och känslor. Att få berätta sin historia är läkande! Jag använder mig av verktyg såsom visualisering, symbolisering, bild-, regressions- och andningsterapi. För att du ska kunna komma mer i kontakt med dig själv och finna ditt naturliga sanna jag. Varmt välkommen!

även Telefon och Videosamtal
Bokvägen 6 Åstorp
Åstorp
Skåne län
072-3159292
Marianne Brorson SER
Terapeut

Stora delar av mitt yrkesverksamma liv har kretsat kring människor och mina arbeten som pedagog, behandlingsassistent och coach har gett mig många insikter. Men det är min egen inre resa som utmanat och utvecklat mig mest. Närvaron i nuet och insikten att det är jag själv som skapar mitt liv tillsammansmed de verktyg jag fått mig till del, ger mig styrkan och glädjen att hjälpa andra till liknande insikter. Att lära känna sig själv, är en livslång resa.

Höganäs
Skåne län
070-7203597
Mimmi Högberg SER
Terapeut

"Vill du må bättre eller förändra någonting i ditt liv? Har du hamnat i en svår livssituation eller har du länge levt med smärta utan att hitta orsaken? Har du något som du vill berätta om, men som du inte vill säga till dina nära och kära? Har du frågor som du inte hittar svaret på? Bär du någonting med dig från barndomen som du är redo att släppa taget om nu? I min roll som SER-terapeut jobbar du och jag tillsammans för att förstå din nuvarande situation och ditt förflutna genom samtal, visualiseringar, andningsövningar och regression."

även Telefon och Videosamtal
Östra Långgatan 12, 731 30 Köping
Köping
Västmanlands län
070-96 96 182
Niklas Vestling SER
Terapeut

Som SER-terapeut ser jag relationer som något mycket centralt – relationen till oss själva och till varandra. Hur möter och bemöter vi oss själva och andra (partner, kollegor, barn och föräldrar). Varför bemöter jag mig själv och andra på det sätt jag gör? I många fall har vi viljan att utvecklas, bryta mönster och förändra men hittar inte de rätta verktygen. Detta kan gälla oss själva eller en relation vi lever i. I nästan samtliga fall hittar vi svaren i oss själva genom att titta djupare in i vem vi egentligen är och vad vi vill. Att lyssna inåt i oss själva och att kommunicera med andra kan vi nå fram till utveckling och förändring. Jag arbetar både med par- och individualterapi.

även Telefon och Videosamtal
Kneippgatan 4
Norrköping
Östergötland
011-188834
Nina Jönsson SER
Terapeut

För att växa och utvecklas behöver vi stanna upp och blicka inåt och titta på de bitar som får oss att tappa balansen och må dåligt. Jag tror på att alla har inom sig de svar och all den kraft som behövs för att skapa önskad förändring. Jag tror också på att det är till stor hjälp att få stöttning och vägledning längs med denna väg. Att vi behöver få hjälp att reda ut och se vad som är vad och varför det blir som det blir, vad är sant och vad är falskt. Ibland kan de mest självklara svaren finnas djupt dolda för oss. Jag möter dig med full respekt där du befinner dig på din livsresa och tillsammans hittar vi din väg till balans och välmående.

Även telefon, walk and talk och videosamtal
Lund
Skåne län
0732428808
Paula Fors Vilminko SER
Terapeut

Har du önskan att bli hel, förstådd, sedd och hitta hem i dig själv. Varmt välkommen till integrerad terapi som hjälper dig att se ditt liv i sammanhang där dina livshändelser blir en del av ditt växande. Som din terapeut hjälper jag dig att förstå dina iscensättningar och få kontakt, möta och göra upp med de känslor du en gång inte kunde bearbeta och genomleva. Du kommer att hitta nya sätt att hantera ditt liv på och du kan börja leva mer i ditt sanna, ärliga och äkta dig.

även Telefon och Videosamtal
Sundsvall
Västernorrlands län
072-240 62 43
Sarah Halldén SER
Terapeut

Välkommen att möta SER- Terapi. Du får uttrycka känslor och behov, vistas i vårt samtal där det är högt i taket och gränser suddas ut. För mig är helhetsbilden i det mänskliga mötet viktigt. Att koppla samman Ditt beteende i Din vardag med känslorna i kroppen. Skapa förståelse för vad det är som styr beteenden. Hur Du förändrar och bryter mönster. Att fånga upp Din inre röst och möta de behov som finns där. Se vad som håller Dig tillbaka för att kunna uppnå mål eller drömmar i livet. Att se hela Dig skapar en hållbar förändring. Allt sker i Din takt och utifrån Dina behov. Samtalet leder oss vägen fram.

även Telefon och Videosamtal
Helsingborg
Skåne län
070-8580684
Soha Afskar SR (E)
Terapeut

Vill du bli av med blockeringar, skapa energiflöde, minska stressen, öka självkännedomen, bearbeta fobi, skuldkänsla och ångest, Bryta mönstret och inte trassla in sig i samma konflikt om och om igen, Bli medveten om dina inre resurser och öka vitaliteten? Svaret finns inom dig, vi kan hitta det tillsammans. Att vara respektfull, närvarande och fördomsfri som terapeut är det viktigare för mig än alla kompetenser och färdigheter som jag har.

även Telefon och Videosamtal
Hälsans Hus Mårtenstorget 6
Lund
Skåne län
072-3155508
Solveig Grill SER
Terapeut

Att gå i terapi är en del av att läka sig själv. Vi börjar alltid med samtal för att du ska känna dig trygg med mig som terapeut. I samtalen kan vi använda olika verktyg, för att komma åt känslan bakom olika reaktioner. Vi kan meditera, rita, titta på drömmar eller visualisera. Det är viktigt att hitta ett sätt att arbeta på som fungerar för dig! Jag hjälper Dig inte genom att ge svaren, jag hjälper Dig med att finna svaren.

även Telefon och Videosamtal.
Långgatan 10 c
Enköping
Uppsala län
0729-341890
Therése Wallmark SER
Terapeut

Är du redo att börja arbeta med dig själv? Lära känna ditt inre och förstå varför du känner, tänker, reagerar och agerar som du gör i olika situationer Vill du stärka din självkänsla och börja tycka om dig själv för den du är och inte bara för det du gör? Vill du förstå och förbättra relationen med dig själv och med andra människor? Kanske behöver du bara någon som lyssnar på dig och tilllåter att uttrycka dig fullt ut utan att döma. Hos mig kan du vara precis som du är med allt som innebär att vara du. Jag arbetar från hjärta till hjärta. Välkommen Vi träffas på plats eller via Skype.

även Telefon och Videosamtal
Helsingborg
Skåne län
070-5915027
Tina Bjerkås SER
Terapeut

Vem är du egentligen? Innerst inne. Under alla lager som du fått genom livet. Vill du hitta tillbaka till din kraft och energi, ditt kärleksfulla hjärta, din livsglädje och inspiration? Genom samtal, EFB-andning och regressioner i tid och rum, går vi tillsammans på upptäcktsfärd, för att återevövra ditt sanna jag.

även Telefon och Videosamtal
Stenungsund
Västra Götalands län
0739-499 455
Ulf Redsäter SER
Terapeut

När du är hos mig är det dina tankar, dina känslor och ditt mående som är i fokus. Kanske vill du komma i kontakt med dina känslor och bli mer levande eller så kanske du vill förstå varför du reagerar som du gör (eller är som du är) och göra något åt det. Tillsammans arbetar vi med dig och det du önskar fokusera på. Allt för att närma oss ditt sanna (ännu) bättre jag. Hos mig jobbar vi med det mesta; tankar, mönster, känslor, reaktioner, kroppsensationer, det omedvetna, det jobbiga, det svarta, det ljusa - allt är välkommet. Med värme och tystnadsplikt.

även Telefon och Videosamtal
Bomgatan 7 (Almedal)
Göteborg
Västra Götalands län
0705-815918
Ulla Holstad SER
Terapeut

Upprepar du gamla mönster, tankar och känslor som inte gagnar dig längre. Känner du att du vill få en förändring i ditt liv men vet inte hur och vad. Få kraft och mod att våga följa det du innerst vill. De flesta av oss mår dåligt någon gång i livet. Men när vi fastnar i negativa tankemönster så skapas negativa känslor. Då behöver man hjälp att komma vidare. Tyvärr så hindras vi ofta av våra omedvetna rädslor och föreställningar om vilka vi är och borde vara. Att gå i terapi är en snabbare väg till ett bättre mående. Att få prata utifrån sig själv och om sig själv med någon som lyssnar utan att döma eller värdera är både läkande och befriande.

även Telefon och Videosamtal
Östermalmsgatan 100
Motala
Östergötland
079-3061924
Yvonne Dahlqvist SER
Terapeut

Jag möter Dig där Du är, jag SER hela Dig, psykiskt, fysiskt och själsligt., allt hänger ihop. Med hjälp av SER-terapins "verktygslåda" liksom min egen livserfarenhet, hjälper jag Dig att finna Dina dolda sanningar, att frigöra Dig själv från gamla mönster. Sitter DU fast i livet, som ett evigt väntrum? Har du problem i relationer? Kanske lever Du med smärta i din kropp? Finns det något svårt Du bär på inom Dig som Du behöver lyfta fram i ljuset? Genom samtalsterapin börja processen till att leva mer fullt ut i Ditt sanna Jag. Jag möter Dig i fullständig närvaro och hjälper Dig på vägen, till att Du får möjlighet att finna svaren inom Dig.

Ångpannevägen 10
722 33 Västerås
Västerås
Västmanlands län
073-9803623
Yvonne Söderlöf SER
Terapeut

Som samtalsterapeut finns jag för dig i stödjande samtal där du får hjälp att förstå var dina känslor och tankar kommer ifrån. Du får sätta ord på vad dom har att säga dig . Vi möts där du befinner dig i stunden och med olika verktyg som passar dig där du är som samtal, symboler, visualisering, regression och andning mm och öppna upp en väg till självkännedom. Varmt välkommen att höra av dig.

även Telefon och Videosamtal
Dirigentvägen 2
Höör
Skåne län
0768-461980
Åsa Alexandersson SER
Terapeut

Välkommen till en resursorienterande terapi där Du i en trygg och tillåtande miljö får utrymme att utforska det Du behöver förståelse för i Ditt liv, det kan handla om Dina tankar, Dina känslor, om Din relation till Dig själv och andra eller ytterligare något annat som du vill se an och utforska. Med respekt och närvaro följer och stödjer jag Dig i Din process och arbetar för att Du ska hitta nya insikter och stärka Dina inneboende resurser. Terapin har som mål att stimulera och bejaka arbete på bredden, på djupet och framåt samtidigt för ett bestående och hållbart resultat. Varmt välkommen att kontakta mig!

Kungälv
Västra Götalands län
073-6371570
Åsa Jönsson Tysén SER
Terapeut

När man har bestämt sig för att man inte vill vara kvar på den plats som man befinner sig på, i den situation som råder, eller må så som man gör, har man faktiskt just där och då, tagit det första steget i rätt riktning. Man har tagit ett viktigt beslut om att en förändring måste ske. Hur den förändringen ska se ut och vilken väg man ska gå för att få det att hända, ja det kan vara svårare att lista ut och något som man kanske behöver få lite vägledning i. Det skulle vi, du och jag tillsammans, kunna hjälpas åt med. Välkommen att höra av dig...

även Telefon och Videosamtal
Åkersberga
Stockholms län
070-4388202
Åsa Nyvell SER
Terapeut

Min bearbetade barndomssmärta och inkännande är till stor nytta när du kommer till mig. Jag har också utbildat mig till Socialpedagog och Taktilterapeut, med fortbildningar och erfarenhet av terapeutiska samtal med individer, familjer och hela nätverk. De senaste åren har SERterapin med sina tillåtande och djupgående metoder fört både mig och mina klienter till större klarhet, frid och förändring. Jag kombinerar gärna kroppsterapi med Samtalsterapin för djupgående läkning. Jag finns i Kalmar , men också på min gård på Öland (finns övernattning) Varmt välkommen!

även Telefon och Videosamtal
Djurstad Bygata 23, Öland och Kalmar
Kalmar
Kalmars län
0736-85 19 02
Åsa Persson SER
Terapeut

Befinner du dig i en livssituation som är svår att acceptera och tycka om…känns livet allt för komplicerat för dig, såsom förvirring ,kaos ,rädsla, lidande ,ångest ,sorg osv…I SER-terapin ges du möjligheter att växa som människa ,att börja SE och finna…den DU är ämnad att vara. Som SER-terapeut lyssnar och guidar jag dig att SE och förstå ,varför vissa situationer inträffar iditt liv, samt hur du kan bemöta det . Allt DU behöver finns inom dig …i väntan på att bli upptäckt, utvecklat och praktiserat…Välkommen

även Telefon och Videosamtal
Tydingevägen 1277
Broby
Skåne län
0768-568966